Μήπως κάνεις αυτό το λάθος και χάνεις πωλήσεις;
- Sociel
- Apr 20
- 2 min read

Έχεις επενδύσει χρόνο (και ίσως και χρήματα) στα social media σου. Έχεις φτιάξει υπέροχο λογότυπο, ωραίο feed, ενημερώνεις συχνά το προφίλ σου... αλλά οι πελάτες δεν έρχονται. Τα μηνύματα δεν έρχονται. Το engagement είναι χαμηλό. Και σκέφτεσαι: Τι λάθος κάνω; Τι άλλο πρέπει να δημοσιεύσω;
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι μόνος γιατί όπως συμβαίνει σε πολλούς επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις και freelancers, μπορεί να κάνεις κάποια... μικρά αλλά στρατηγικά, λάθη. Πάμε να τα δούμε;
1. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιον βοηθάς και σε τι
Πολλοί λογαριασμοί μιλάνε για το τι κάνουν, αλλά όχι για το πώς αυτό βοηθά τον ιδανικό πελάτη τους. Όταν κάποιος βλέπει το προφίλ σου ή ένα post σου, πρέπει σε 2-3 δευτερόλεπτα να καταλάβει:
Τι προσφέρεις
Σε ποιον απευθύνεσαι
Ποιο πρόβλημα λύνεις
Θα σου δώσε παράδειγμα:Αν είσαι διατροφολόγος, αντί να λες “Εξειδικεύομαι στην ευεξία και τις ισορροπημένες δίαιτες”, μπορείς να πεις:“Βοηθάω πολυάσχολες γυναίκες να τρώνε υγιεινά και να χάνουν λίπος χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.”
Αυτό δημιουργεί αμέσως σύνδεση. Είναι σαφές, ανθρώπινο και εστιασμένο.
2. Υπάρχει παρουσία, αλλά όχι σύνδεση
Το να ποστάρεις συχνά είναι σημαντικό — αλλά αν το περιεχόμενο δεν “μιλάει” στον άλλον, απλώς υπάρχεις αλλά χωρίς αντίκτυπο. Οι πελάτες δεν επιλέγουν αυτόν που απλώς “φαίνεται”, αλλά αυτόν που νιώθουν ότι τους καταλαβαίνει.
Πες μικρές ιστορίες, μοιράσου παραδείγματα πελατών, δείξε αληθινές στιγμές από τη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις “influencer” — αρκεί να φανείς αυθεντικός.
3. Δεν υπάρχει πρόσκληση για επαφή
Ένα συχνό λάθος είναι ότι το περιεχόμενο τελειώνει… απότομα. Ο άλλος μπορεί να βρίσκει ενδιαφέρον το περιεχόμενό σου, να του αρέσει αυτό που λες, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει μετά…
Εδώ έρχονται τα μπαίνουν τα λεγόμενα soft CTAs (τα call to action αλλά λίγο πιο γλυκά) για να έρθει ο άλλος κοντά σου, χωρίς πίεση.Θες παραδείγματα;
“Αν θες να δεις πώς θα δούλευε αυτό για τη δική σου επιχείρηση, στείλε μου DM με τη λέξη ‘SOCIEL’.”
“Θες να σου στείλω ένα δωρεάν checklist γι’ αυτό; Γράψε μου ‘check’.”
“Έχεις περάσει κάτι παρόμοιο; Πες μου στα σχόλια.”
Αυτές οι απλές κινήσεις αυξάνουν την εμπλοκή, τη σύνδεση και τελικά — τις πωλήσεις.
Άρα, τα social media σήμερα δεν είναι απλώς “μια υποχρέωση”. Είναι εργαλείο επικοινωνίας, σχέσης και πώλησης — αν χρησιμοποιηθούν στρατηγικά. Μην επενδύεις μόνο στο “να φαίνεσαι”. Επένδυσε στο να συνδέεσαι!
Ελευθερία Γεωργάκαινα- SOCIEL Founder
コメント